Du behöver
- 250 g mörk blockchoklad
- 1 dl vispgrädde
- 25 g kokosfett
- 3 msk citruslikör
- kakao
- valnötskärnor
- russin
- pistaschmandel
Gör så här
1
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med grädden i vattenbad under omrörning. Tillsätt kokosfett. Låt också det smälta. Blanda väl.
2
Ställ massan kallt tills den är halvfast. Tillsätt likör, lite i taget, under omrörning. Ju mer likör, desto starkare smak. Rör så länge att massan blir stadig att forma.
3
Pudra ett bakplåtspapper med kakao och spritsa ut små kaksnurror. Kakaon gör att snurrorna går lätt att lossa.
4
Garnera med halva valnötter, ett russin och en halverad pistagemandel. Förvara dem kallt och servera dem kalla.
För mer julgodis, klicka på länkarna!