Tryffelsnurror

Du behöver 250 g mörk blockchoklad 1 dl vispgrädde 25 g kokosfett 3 msk citruslikör kakao valnötskärnor russin pistaschmandel Gör så här 1 Bryt chokladen...


50 portioner

Du behöver

  • 250 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g kokosfett
  • 3 msk citruslikör
  • kakao
  • valnötskärnor
  • russin
  • pistaschmandel

Gör så här

1
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med grädden i vattenbad under omrörning. Tillsätt kokosfett. Låt också det smälta. Blanda väl.

2
Ställ massan kallt tills den är halvfast. Tillsätt likör, lite i taget, under omrörning. Ju mer likör, desto starkare smak. Rör så länge att massan blir stadig att forma.

3
Pudra ett bakplåtspapper med kakao och spritsa ut små kaksnurror. Kakaon gör att snurrorna går lätt att lossa.

4
Garnera med halva valnötter, ett russin och en halverad pistagemandel. Förvara dem kallt och servera dem kalla.


Kommentar:
För mer julgodis, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top