Engelsk fruktkaka

Du behöver 150 g torkade fikon 3 msk konjak 200 g smör el. margarin 3 dl brun farin 4 st ägg 1 dl russin 15...


0 portioner

Du behöver

  • 150 g torkade fikon
  • 3 msk konjak
  • 200 g smör el. margarin
  • 3 dl brun farin
  • 4 st ägg
  • 1 dl russin
  • 15 st cocktailbär halverade röda
  • 0.5 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 msk kanel pulvriserad
  • 1 tsk ingefära
  • citron rivet skal av 1
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Smörj en 1 1/2 liters kransform riktigt väl och bröa den med siktat ströbröd.

2
Skär fikonen i strimlor och låt dem dra i konjak ett par timmar.

3
Rör matfettet och sockret poröst och tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda i russin, cocktailbär, fikon med sin konjak och kryddorna. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat och häll smeten i formen. Släta till ytan och grädda kakan på gallret längs ner i ugnen 1 1/4-1- 1 1/2 timme i 150 graders ugnsvärme. Stjälp upp på galler sedan kakan svalnat 5 minuter och stjälp formen över medan den kallnar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top