Krustad med kräftfyllning

Du behöver 1 pkt bladspenat (250 g) djupfryst 400 g kräftstjärtar skalade 1 st purjolök 2 kruka rucolasallad 4 dl crème fraîche 150 g västerbottensost...


10 portioner

Du behöver

  • 1 pkt bladspenat (250 g) djupfryst
  • 400 g kräftstjärtar skalade
  • 1 st purjolök
  • 2 kruka rucolasallad
  • 4 dl crème fraîche
  • 150 g västerbottensost riven
  • smör eller margarin
  • 10 st smördegskrustader djupfrysta
  • 1 st knippa dill
  • salt vitpeppar

Gör så här

1
Tina spenaten och kräftstjärtarna om de är frysta.

2
Skölj purjolök och rucola. Skär i tunna strimlor.

3
Koka upp creme fraiche och tillsätt den rivna osten. Lyft av kastrullen från plattan och låt osten smälta. Fräs spenat, purjolök och rucola hastigt i matfett. Låt rinna av, salta och peppra.

4
Värm krustaderna i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

5
Finklipp dillen och blanda ner i såsen tillsammans med kräftstjärtarna. Värm försiktigt. Fördela först grönsakerna i krustaderna och därefter kräftsåsen. Lägg på locken. Servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top