Du behöver
- 1 pkt bladspenat (250 g) djupfryst
- 400 g kräftstjärtar skalade
- 1 st purjolök
- 2 kruka rucolasallad
- 4 dl crème fraîche
- 150 g västerbottensost riven
- smör eller margarin
- 10 st smördegskrustader djupfrysta
- 1 st knippa dill
- salt vitpeppar
Gör så här
1
Tina spenaten och kräftstjärtarna om de är frysta.
2
Skölj purjolök och rucola. Skär i tunna strimlor.
3
Koka upp creme fraiche och tillsätt den rivna osten. Lyft av kastrullen från plattan och låt osten smälta. Fräs spenat, purjolök och rucola hastigt i matfett. Låt rinna av, salta och peppra.
4
Värm krustaderna i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
5
Finklipp dillen och blanda ner i såsen tillsammans med kräftstjärtarna. Värm försiktigt. Fördela först grönsakerna i krustaderna och därefter kräftsåsen. Lägg på locken. Servera omedelbart.