Läsar-recept

Sjötunga Dijon

Du behöver 8 st sjötungsfiléer 8 st kräftstjärtar 1 msk smör salt vitpeppar purjolök ca 20 cm 4.5 msk dijonsenap 1 st crème fraîche 2...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st sjötungsfiléer
  • 8 st kräftstjärtar
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • purjolök ca 20 cm
  • 4.5 msk dijonsenap
  • 1 st crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • örter franska

Gör så här

1
Rulla in kräftstjärtarna i sjötungsfiléerna och sätt i en tandpetare som håller ihop ruladen.

2
Finstrimla purjolöken och bryn den hastigt i lite smör i en traktörpanna. Häll över purjon i en skål. Häll sedan i crème fraîche, vispgrädde och dijonsenap. Rör ihop i traktörpannan. Lägg i ruladerna och purjon låt puttra i 15-20 min. Häll i de franska örterna.

3
Servera med potatis.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top