Melonsorbet på mandelbotten

Du behöver Sorbet: 2 1/2 dl vatten 1 dl strösocker 1 galia- eller ogenmelon, ca 500 g Mandelbottnar: 150 g mandelmassa 1 äggvita Jordgubbssås: 300-400...


6 portioner

Du behöver

  • Sorbet:
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 galia- eller ogenmelon, ca 500 g
  • Mandelbottnar:
  • 150 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Jordgubbssås:
  • 300-400 g djupfrysta sockrade jordgubbar

Gör så här

1
Melonsorbet: Koka vatten och socker tills sockret löser sig. Låt lagen kallna.

2
Skär melonen i skal- och kärnfria bitar och kör i matberedare eller mixer till puré.

3
Blanda den med lagen och frys till sorbet i glassmaskin.

4
Eller blanda puré och lag i en skål och ställ i frysen att stelna. Rör om ibland så det inte blir ispiggar i massan.

5
Vispa om i den frysta sorbeten med elvisp så att den blir hanterlig. Forma och frys in kulor, bekvämt färdiga att lägga upp på mandelbottnar 5-10 minuter före servering.

6
Mandelbottnar: Riv mandelmassan grovt och blanda med vitan i kastrull. Värm på svag värme under omrörning till en smidig massa.

7
Bred ut 6 rundlar, cirka 8 cm i diameter, på bakplåtspapper på

8
en plåt. Grädda i 275 grader cirka 3 minuter.

9
Låt bottnarna svalna på galler. Kan bakas flera dagar i förväg och förvaras i burk.

10
Jordgubbssås: Kör jordgubbarna till sås i matberedare eller mixer. Lägg upp bottnarna med sorbetkulor på tallrikar och häll såsen runt om.

11
Sätt fram en skål med resten av såsen för

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top