Du behöver
- bacon ca 180 g tärnad
- 1 kg vit brödmix, ex franskbröd (1 påse)
- 50 g jäst
- 6 dl vatten 37 grader
- 1 dl lök friterad
- 0.5 dl flytande honung
Gör så här
1
Mikra hälften av baconen i taget på flerdubbelt kökspapper på full effekt ca 1 1/2 minut. Låt svalna.
2
Blanda degen enligt påsens beskrivning, men spara en dryg dl av mixen till utbakningen. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.
3
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den mitt itu och platta ut varje halva till ett sjok. Fördela bacon och lök över degen, knåda ihop igen och dela varje deghalva i 16 bitar. Trilla varje bit till en bulle och låt dem jäsa under bakduk i oljade metall-muffinsformar eller direkt på papprad plåt.
4
När de jäst sig dubbelt så stora, 15-20 minuter, ska de penslas med honung och gräddas mitt i övre delen av 150-gradig ugn cirka 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Kan frysas.
Komplett och lätt är tanken med brödmix, men kanske lite tråkig? Förtvivla icke – stoppa något spännande i och ta ett helt annat bröd ur ugnen.