Du behöver
- 1 msk ingefära tärnad färsk
- 2 st vitlöksklyftor fintärnade
- 2 st schalottenlökar hackade
- 1.5 tsk currypasta röd
- 1 msk majsolja
- 1.5 st kokosmjölk (6 dl)
- 2 dl fiskbuljong eller hönsbuljong
- 4 st limeblad
- 600 g skinnfria fiskskivor till exempel marulk, hälleflundra eller torsk
- 1 msk fisksås nam pla
- 1.5 msk strösocker eller helst palmsocker
- 4 dl jasminris
Sallad:
färsk koriander
isbergssallad och skivad gurka
Chilivinägrett:
2 st limefrukt saft och skal
4 st chilifrukt små röda och gröna, tunt skivade
2 tsk fisksås nam pla
2 tsk hackad koriander
2 msk strösocker eller palmsocker
Ett thailändskt recept av Christer Bådner, kock och kursledare på Restaurangakademien.
Fler thailändska recept hittar du nedan.