Glasnudelsallad med kyckling

Du behöver 50 g räkor eller 150 g rensade räkor 87.5 g glasnudlar (mungbönsnudlar) 1 st citrongräs 3 st chilifrukt urkärnade 300 g kycklingkött fintärnat...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g räkor eller 150 g rensade räkor
  • 87.5 g glasnudlar (mungbönsnudlar)
  • 1 st citrongräs
  • 3 st chilifrukt urkärnade
  • 300 g kycklingkött fintärnat
  • 1 msk majsolja
  • 1 msk fisksås nam pla
  • 1.5 st limefrukt saft och skal
  • 1 st lök finstrimlad
  • 100 g stjälkselleri skurna i stavar
  • 2 st salladslökar
  • 4 st mynta stora kvistar
  • 8 st koriander kvistar
  • isbergssallad lollo rosso, rosésallad

Gör så här

1
Blötlägg torkade räkor i varmt vatten 30 minuter. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten 10 minuter. Lägg nudlarna sedan i kokande vatten cirka 30 sekunder. Sila av.

2
Finhacka den nedersta delen av citrongräset samt chilin. Fräs kycklingen i oljan, tillsätt citrongräs, chili, fisksås, limejuice och 2 msk vatten. Koka i någon minut så att kycklingen blir genomkokt. Tillsätt räkorna och låt svalna. Blanda nudlarna med kycklingröran, lök, selleri, salladslök, rivet limeskal, hackad mynta och koriander. Servera i “skålar” av olika salladsblad.


Kommentar:
Ett thailändskt recept av Christer Bådner, kock och kursledare på Restaurangakademien.
Fler thailändska recept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top