Du behöver
- 50 g räkor eller 150 g rensade räkor
- 87.5 g glasnudlar (mungbönsnudlar)
- 1 st citrongräs
- 3 st chilifrukt urkärnade
- 300 g kycklingkött fintärnat
- 1 msk majsolja
- 1 msk fisksås nam pla
- 1.5 st limefrukt saft och skal
- 1 st lök finstrimlad
- 100 g stjälkselleri skurna i stavar
- 2 st salladslökar
- 4 st mynta stora kvistar
- 8 st koriander kvistar
- isbergssallad lollo rosso, rosésallad
Gör så här
1
Blötlägg torkade räkor i varmt vatten 30 minuter. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten 10 minuter. Lägg nudlarna sedan i kokande vatten cirka 30 sekunder. Sila av.
2
Finhacka den nedersta delen av citrongräset samt chilin. Fräs kycklingen i oljan, tillsätt citrongräs, chili, fisksås, limejuice och 2 msk vatten. Koka i någon minut så att kycklingen blir genomkokt. Tillsätt räkorna och låt svalna. Blanda nudlarna med kycklingröran, lök, selleri, salladslök, rivet limeskal, hackad mynta och koriander. Servera i “skålar” av olika salladsblad.
Ett thailändskt recept av Christer Bådner, kock och kursledare på Restaurangakademien.
Fler thailändska recept hittar du nedan.