Djiggi djiggi

Du behöver 200 g mörk choklad + smält choklad till pensling 50 g margarin 1 3/4 dl rumsvarm vit sirap ev 1 msk päronkonjak 500...


35 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad + smält choklad till pensling
  • 50 g margarin
  • 1 3/4 dl rumsvarm vit sirap
  • ev 1 msk päronkonjak
  • 500 g marsipan
  • 100 g hasselnötter, rostas, befrias från skal och hackas

Gör så här

1
Smält choklad och margarin till tryffeln. Rör ner sirap och eventuell konjak. Låt stå svalt så att det tjocknar.

2
Kavla ut marsipanen till en cirka 3 mm tjock fyrkant. Skär cirka 6 cm breda remsor. Spritsa ut tryffeln i långa strängar på marsipanen. Rulla marsipanen runt tryffeln. Tryck rullarna trekantiga med hjälp av två linjaler.

3
Kyl längderna. Pensla dem med choklad och strö på nöthacket. Dela längderna i portionsbitar. Förvara dem i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top