Limekryddad apelsinmarmelad

Du behöver 1 kg frukt (ca 6 apelsiner och 4 lime) 2 l vatten 1.5 kg strösocker Gör så här 1 Borsta frukterna i varmt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg frukt (ca 6 apelsiner och 4 lime)
  • 2 l vatten
  • 1.5 kg strösocker

Gör så här

1
Borsta frukterna i varmt vatten. Dela varje frukt i fyra delar. Skär sedan tvärs över klyftorna i mycket tunna skivor. Lägg frukten tillsammans med vattnet i en stor kastrull och koka tills skalen känns mjuka, cirka 1 timme utan lock. Ta upp kärnknytet. Rör ner sockret och låt marmeladen koka

2
cirka 45 minuter.

3
Skumma marmeladen och pröva om den är färdig genom att lägga en klick marmelad på en kall assiett som placeras i kylen. Om den inte flyter ut är den klar. Annars behöver den koka längre. Häll upp i rena burkar och förslut dem genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top