Chilibröd med ärter

Du behöver 1 bröd 2 dl gröna ärter 250 g keso chili (keso smaksatt med bland annat chili) 1/2 dl olja 1 dl vatten 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 bröd
  • 2 dl gröna ärter
  • 250 g keso chili (keso smaksatt med bland annat chili)
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl vatten
  • 1 påse torrjäst (för matbröd)
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl (gärna Special) + mjöl till knådning och utbakning

Gör så här

Värm ärter, keso, olja och vatten till det gradantal som står på jästpåsen. Häll vätskan över jäst och salt i en bakbunke. Tillsätt mjölet. Knåda länge. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Arbeta degen en aning till och lägg över den i en smord och mjölad ugnssäker form, 1 1/2 liter. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter, och grädda sedan brödet i 175 graders ugnsvärme cirka 50 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top