Vetetortillas

Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 50 g smör ca 1 1/2 dl vatten 3 msk hackad, färsk koriander eller persilja Gör så...


12 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • ca 1 1/2 dl vatten
  • 3 msk hackad, färsk koriander eller persilja

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt i en skål. Smula ner smöret med fingertopparna till en grynig massa. Häll i det ljumma vattnet och koriander och knåda ihop till en smidig deg.

2
Dela degen i 12 bitar som formas till små bollar. Platta ut bollen och kavla den tunn på mjölat bord, cirka 15 cm i diameter.

3
Bröden kan staplas ogräddade på tallrik med mjöl emellan.

4
Stek bröden på medelhög till hög värme i stekpannan en knapp minut på var sida, helst i torr panna eller möjligen med ytterst lite olja i. Täck dem efter gräddning så de håller sig mjuka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top