Björnbärsglass

Du behöver 4 st ägg 2 dl florsocker 3 dl vispgrädde Smaksättning: 1 pkt björnbär (225 g)frysta 1 tsk vaniljsocker Gör så här 1 Dela...


1 portion

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Smaksättning:

1 pkt björnbär (225 g)frysta
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna pösigt med siktat florsocker. Vispa grädden tjockflytande och blanda i smaksättningen. Blanda grädde/smaksättning med gulor/socker. Vänd sist försiktigt ner de vispade äggvitorna. Häll blandningen i en frysform som rymmer cirka 2 liter, till exempel en urdiskad glassform. Ställ in formen i frysen Rör om i den halvfrusna glassen efter 30-45 minuter, upprepa omrörningen en gång till efter samma tid. Frys klart. Servera med färska eller tinade björnbär.

2
Låt glassen tina åtminstone 30 minuter innan du serverar. Den här glassen blir ganska hård och blir bara godare om den tillåts vara ordentligt mjuk vid serveringstillfället.


Kommentar:
Andra smaksättningar:
Vaniljglass – 2 tsk vaniljsocker. Chokladglass – 2 dl riven mörk choklad. Whiskyrussinglass – 2 dl russin indränkta i whisky, så pass att russinen suger upp all vätska. Sommarglass – 2-4 dl av sommarens färska bär. Citronglass – 1/2 pressad citron och det gula rivet av 1 citron. Lingonglass – 2 dl lingonsylt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top