Du behöver
- 400 g färsk rostbiff
- 2 palsternackor
- 10-15 små gula lökar eller tre större lökar
- 2 msk olja
- 1 paket frysta haricots verts
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 4 tomater
- 2 apelsiner
- 1 msk honung
- 1/2-1 chilipepparfrukt
Gör så här
1
Skiva rostbiffen och skär den i strimlor. Skala och strimla palsternackorna, skala lökarna.
2
Hetta upp oljan. Lägg i köttet först, sedan palsternacka och lök och woka/bryn allt under omrörning. Salta och peppra under tiden. Bryn eventuellt i omgångar om du använder vanlig stekpanna. Sänk värmen, lägg på lock och låt puttra 5 minuter.
3
Höj värmen och lägg i de frysta bönorna och krydda med salt och peppar. Skålla, skala och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med saften från apelsinerna och en sked honung. Kärna ur och finhacka chilipepparn och tillsätt den. Låt allt koka upp. Servera med ris.