Wokad biff i fruktig sås

Du behöver 400 g färsk rostbiff 2 palsternackor 10-15 små gula lökar eller tre större lökar 2 msk olja 1 paket frysta haricots verts 1/2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk rostbiff
  • 2 palsternackor
  • 10-15 små gula lökar eller tre större lökar
  • 2 msk olja
  • 1 paket frysta haricots verts
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
  • 2 apelsiner
  • 1 msk honung
  • 1/2-1 chilipepparfrukt

Gör så här

1
Skiva rostbiffen och skär den i strimlor. Skala och strimla palsternackorna, skala lökarna.

2
Hetta upp oljan. Lägg i köttet först, sedan palsternacka och lök och woka/bryn allt under omrörning. Salta och peppra under tiden. Bryn eventuellt i omgångar om du använder vanlig stekpanna. Sänk värmen, lägg på lock och låt puttra 5 minuter.

3
Höj värmen och lägg i de frysta bönorna och krydda med salt och peppar. Skålla, skala och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med saften från apelsinerna och en sked honung. Kärna ur och finhacka chilipepparn och tillsätt den. Låt allt koka upp. Servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top