Hjärtesandwich

Du behöver 2 äggulor 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm chilipulver 50-100 g dessertost (gorgonzola exempelvis) ca 16 små hjärtan tagna ur vitt...


6 portioner

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm chilipulver
  • 50-100 g dessertost (gorgonzola exempelvis)
  • ca 16 små hjärtan tagna ur vitt bröd (ca 5 cm på bredaste hjärtestället)

Gör så här

1
Ta en liten kastrull och rör ihop en kräm av äggulor och grädde. Låt den sakta tjockna på svag värme. Skulle krämen, mot förmodan, bli en aning grynig så gör inte det så mycket. Smaka av med salt och chilipulver. Mosa osten och rör ner den i den avsvalnade krämen.

2
Bred krämen mellan brödskivorna och gärna runt om också. Doppa dem sedan eventuellt i vallmofrön och dekorera med örtkrydda.

3
Sandwicharna kan med fördel göras någon dag före bjudningen.


Kommentar:
En perfekt start på en Alla hjärtans dag-fest.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top