Focaccia med vattenkrasse och pastrami

Du behöver 50 g jäst 5 dl Ljummet vatten 2 dl olivolja 14 dl vetemjöl 1 dl kryddor basilika, timjan och rosmarin Garnering: rosmarin timjan...


9 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 dl olivolja
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 dl kryddor basilika, timjan och rosmarin

Garnering:

rosmarin timjan och havssalt

Fyllning:

smör
3 kruka vattenkrasse eller rucolasallad
250 g pastrami tunt skuren
2 st bifftomat
2 dl majonnäs

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills den löst sig. Tillsätt olivolja och kryddor. Rör ner mjölet och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa i 50 minuter. Ta upp den på lätt mjölat bakbord och forma den till en rektangel, cirka 20×30 cm. Lägg den i en form och strö på kryddor och salt. Sätt ugnen på 200 grader medan den jäser i 15 minuter. Grädda den i 25 minuter. Låt den svalna. Skär ut nio rektanglar. Halvera brödrektanglarna och bred på smör. Lägg en rejäl knippa vattenkrasse på brödet och ovanpå några skivor pastrami. Skär tomaterna i tunna skivor. Toppa med tomat och en klick majonnäs. Täck med den andra brödhalvan. Valet av pålägg kan givetvis varieras i all oändlighet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top