Fougasse

Du behöver durumvetemjöl ca 4 dl vetemjöl ca 10 dl Special 2 tsk salt 2.5 msk olivolja 50 g jäst 6 dl Ljummet vatten 1.5...


5 portioner

Du behöver

  • durumvetemjöl ca 4 dl
  • vetemjöl ca 10 dl Special
  • 2 tsk salt
  • 2.5 msk olivolja
  • 50 g jäst
  • 6 dl Ljummet vatten
  • 1.5 dl vetemjöl special till utbakning

Fyllning:

ansjovisfiléer ca 100 g
torkad dill

Gör så här

Häll durumvetemjölet, det mesta av vetemjölet, salt och olivolja i matberedarens skål. Smula över jästen. Häll i det ljumma vattnet och börja köra matberedaren; först långsamt, sedan lite snabbare. Arbeta degen ett par minuter. Det blir en ganska lös deg. Häll över den i en degbunke och låt den jäsa under duk cirka 30 minuter. Knåda igenom degen med ytterligare vetemjöl tills den är lätthanterlig. Dela den i 5 delar och kavla ut dem på mjölat bord. Låt ansjovisfiléerna rinna av, skär dem i små bitar och lägg ansjovisbitar på ena halvan av varje degplatta. Strö över dill, pensla kanterna med vatten och vik över. Nyp ihop kanterna väl och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Klipp sneda hål i bröden och dra ut dem lite grann, så hålen öppnas. Låt jäsa cirka 20 minuter. Man kan också blanda ner de avrunna, hackade ansjovisfiléerna och dillen direkt i degen och därefter dela i fem delar, kavla ut och lägga på plåt för att jäsa. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills de är genomgräddade.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top