Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl Ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 4 dl majsmjöl
- 1 dl solrosfrön
- 9.5 dl vetemjöl special
Till pensling:
1 st ägg vispat och solrosfrön
Gör så här
Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning). Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.