Majsbröd

Du behöver 25 g jäst 5 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 4 dl majsmjöl 1 dl solrosfrön 9.5 dl vetemjöl special...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 9.5 dl vetemjöl special

Till pensling:

1 st ägg vispat och solrosfrön

Gör så här

Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning). Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top