Tapenade

Du behöver oliver ca 200 g svarta urkärnade 2.5 st vitlöksklyftor 4.5 st sardellfiléer eller ansjovisfiléer 1/2-1 dl olivolja vatten lite 2.5 msk kapris Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • oliver ca 200 g svarta urkärnade
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 4.5 st sardellfiléer eller ansjovisfiléer
  • 1/2-1 dl olivolja
  • vatten lite
  • 2.5 msk kapris

Gör så här

Lägg oliverna i mixer eller matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Lägg i sardellfiléer, häll i olja och kör till en massa. Späd med lite ljummet vatten till lagom konsistens. Häll till sist i lite kapris, kör några varv så att kaprisen är grovhackad och häll upp i en skål.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top