Thailändska fiskkakor med limedip

Du behöver 2 st chilifrukt små 2 st vitlöksklyftor 1 st citrongräs 0.33 kruka färsk koriander 500 g fiskfilé gös eller torsk 1 msk fisksås...


20 portioner

Du behöver

  • 2 st chilifrukt små
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citrongräs
  • 0.33 kruka färsk koriander
  • 500 g fiskfilé gös eller torsk
  • 1 msk fisksås eller fiskbuljong
  • 1 st ägg
  • kokosmjölk I dl
  • olja till stekning

Limedip:

1 st ägg
1 tsk dijonsenap
2 dl solrosolja
1 dl olivolja
2 dl gräddfil
1.5 st lime
salt och peppar

Gör så här

1
Kärna ur och finhacka chilin. Pressa vitlöken. Skala citrongräset och finhacka det. Hacka koriandern. Lägg det finhackade, fiskfiléerna, Fish Sauce, ägg och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en slät färs. Forma till matskedsstora bullar. Hetta upp rikligt med olja i en vid panna. Stek dem en minut på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera dem ljumma med limedip.

2
Limedip:

3
Vispa samman ägg och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Det ska tjockna till en majonnäs. Rör ner gräddfilen. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Tillsätt skal och saft. Krydda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top