Vitt glühwein

Du behöver 2 dl vitt vin 7.5 cl portvin vitt 1 dl strösocker 1 st kanelstång 8 st nejlika 6 st kardemummakärnor 1 bitar pomeransskal...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vitt vin
  • 7.5 cl portvin vitt
  • 1 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 8 st nejlika
  • 6 st kardemummakärnor
  • 1 bitar pomeransskal
  • 1 bitar ingefära torkad
  • 1 st vitt vin 75 cl, vitt vin
  • 1.5 msk pressad citron

Gör så här

Koka upp den mindre mängden vin med portvin, socker och kryddor i en kastrull och koka ihop till hälften. Sila bort kryddorna. Häll i det vita vinet och citronjuicen. Låt det bli genomvarmt. Servera gärna med en kanelstång i varje glas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top