Buljongkött

Du behöver 350 g nötkött lövbiff, rostbiff eller innanlår 4 msk kinesiskt risvin eller torrt vitt vin 2 st äggvitor 1 msk maizena (majsstärkelse) 2...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g nötkött lövbiff, rostbiff eller innanlår
  • 4 msk kinesiskt risvin eller torrt vitt vin
  • 2 st äggvitor
  • 1 msk maizena (majsstärkelse)
  • 2 krm salt
  • 6 st röda chilifrukter
  • 3.5 msk jordnötsolja eller olivolja
  • 25 st sichuanpeppar korn
  • 2 st pak choi eller 1 salladskål
  • 3 st salladslökar
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk kinesiskt risvin eller torrt vitt vin
  • 1 tsk ljus soja
  • 3 dl kycklingbuljong (av fond)

Gör så här

1
Skär köttet med mycket vass kniv riktigt tunt och dela stora skivor till sådär 4-6 cm. Gaffelvispa ihop en panering av vin, vitor, maizena och salt. Vänd i köttet.

2
Halvera och tag ur chilifrukterna. Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och fräs chilin mörkröd. Tag upp med hålslev. Hacka chilifrukterna och sichuanpepparn smått.

3
Skölj och skaka av pak choi-stånden och skiva både blad och stjälkar i 5 cm långa bitar. Ansa salladslöken och dela även den i lika stora bitar. Hetta upp oljan i woken igen med hoisinsåsen. Fräs pak choi och lök någon minut under omrörning och rör så i vin, soja och fond. Låt puttra i ett par minuter. Tag upp med hålslev, lägg upp på fat och täck. Nu ska köttet sjuda i buljongen, bara 2 minuter, under omrörning. Tag upp och lägg köttet på kål och lök. Slå buljongen över och strö peppar-chiliblandningen ovanpå hela rätten. Servera med kokt ris.


Kommentar:
Väderstrecken är symboler för de huvudtyper av mat som Kina är känt för. Den här rätten kommer från det västra köket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top