Citronpaj

Du behöver Pajdeg: 150 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 6 st citron 2.5 dl strösocker 200 g smör...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 st äggula

Fyllning:

6 st citron
2.5 dl strösocker
200 g smör osaltat
10 st äggulor
2 msk maizena

Tillbehör:

Vispad grädde

Gör så här

Mixa samman smör, vetemjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt äggulan och samla till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, cirka 20 cm i diameter. Nagga den och ställ den svalt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Baka pajskalet i 10 minuter tills det fått fin färg. Låt det svalna. Tvätta citronerna väl i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften. Blanda skal, saft och smör i en kastrull och värm tills smöret smält. Tillsätt äggulorna och värm försiktigt tills krämen tjocknar. Tillsätt eventuellt maizenamjöl om den inte tjocknar. Häll krämen i pajskalet och låt den kallna. Skär den i bitar och servera vispad grädde till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top