Morotsfrallor

Du behöver 2 dl vatten 2 msk olja 1 msk sirap (ljus) 1.5 tsk salt 4 dl vetemjöl (gärna Special) 2 dl kornmjöl 1 st...


10 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap (ljus)
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl (gärna Special)
  • 2 dl kornmjöl
  • 1 st torrjäst påse för matbröd
  • 1 st morot (100 g)

Gör så här

Värm vatten, olja, sirap och salt till jästpåsens rekommenderade temperatur. Häll mjölsorterna och jästen i en degbunke. Häll på degvätskan. Arbeta degen väl. Tillsätt morotsrivet. Knåda in det i degen med hjälp av extra mjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Forma den till en längd cirka 30 cm och dela den i mindre bitar. Doppa delarna i mjöl och låt dem jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top