Du behöver
- 3 dl strösocker
- 1 1/4 dl vatten
- 4-5 fasta, snygga klementiner
- 4 portioner apelsin- eller citronfromagepulver
- mjölk enligt förpackningen, ca 3 dl
- 2 msk Grand Marnier eller annan citruslikör
Gör så här
1
Koka upp socker och vatten i rejäl kastrull under lock. Tvätta och torka av frukten, men skala den inte.
2
Skiva klementinerna tvärs över, cirka 3 mm tjockt. Spara 4 hela skivor, släng bort ändbitarna och halvera resten av skivorna till halvmånar. Lägg hel- och halvmånarna att sjuda 20 minuter i sockerlagen med locket på glänt. Låt skivorna rinna av, kyl.
3
Lägg de hela klementinskivorna i botten på varsitt portionsglas. Ställ de halverade tätt på högkant längs glasets väggar.
4
Vispa fromagesmeten efter förpackningens anvisningar, spetsa med likör under omrörning och fördela i de garnerade glasen. Låt stelna i kylen någon halvtimme.