Orangefromage

Du behöver 3 dl strösocker 1 1/4 dl vatten 4-5 fasta, snygga klementiner 4 portioner apelsin- eller citronfromagepulver mjölk enligt förpackningen, ca 3 dl 2...


10 portioner

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 1 1/4 dl vatten
  • 4-5 fasta, snygga klementiner
  • 4 portioner apelsin- eller citronfromagepulver
  • mjölk enligt förpackningen, ca 3 dl
  • 2 msk Grand Marnier eller annan citruslikör

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten i rejäl kastrull under lock. Tvätta och torka av frukten, men skala den inte.

2
Skiva klementinerna tvärs över, cirka 3 mm tjockt. Spara 4 hela skivor, släng bort ändbitarna och halvera resten av skivorna till halvmånar. Lägg hel- och halvmånarna att sjuda 20 minuter i sockerlagen med locket på glänt. Låt skivorna rinna av, kyl.

3
Lägg de hela klementinskivorna i botten på varsitt portionsglas. Ställ de halverade tätt på högkant längs glasets väggar.

4
Vispa fromagesmeten efter förpackningens anvisningar, spetsa med likör under omrörning och fördela i de garnerade glasen. Låt stelna i kylen någon halvtimme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top