Apelsincheesecake

Du behöver 100 g smör eller margarin 10 st digestivekex (100 g) 1 msk kakao Apelsinfyllning: 2 st gelatinblad 1 st philadelphiaost (125 g) 1...


8 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 10 st digestivekex (100 g)
  • 1 msk kakao

Apelsinfyllning:

2 st gelatinblad
1 st philadelphiaost (125 g)
1 st kesella burk Gourmet
1 dl florsocker
1 st apelsin saft och skal från

Garnering:

2 st apelsiner
citronmelissblad

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Stöt kexen fint. Blanda kex, kakao och matfett till en gryning deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2
Blanda ost, kesella, socker och skal och saft av apelsinen. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen. Ställ kakan i kylskåp ca 1 tim.

3
Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor eller skivor. Lägg klyftor eller skivor på tårtan och servera.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Färgstarkt och gott” som ingår i temafesten “Festen som inte fick plats hemma”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top