Basilikapaj med fetaost och oliver

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 0.5 kruka basilika 1 dl parmesanost riven 0.5 dl vatten Fyllning: 5 st tomater...


8 portioner

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
0.5 kruka basilika
1 dl parmesanost riven
0.5 dl vatten

Fyllning:

5 st tomater
0.5 kruka basilika
150 g fetaost grekisk
1 st oliver (ca 227 g)
4 st ägg
4 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 st vitlöksklyftor 1-2 st

Gör så här

1
Blanda mjöl, matfett, basilikablad ochparmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.

2
Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i 200°C, ca 35 min.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Färgstarkt och gott” som ingår i temafesten “Festen som inte fick plats hemma”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top