Blå Kongosallad

Du behöver 400 g potatis Blå Kongo 400 g potatis fast t.ex Bintje vatten salt DRESSING: 1 msk rödvinsvinäger 0.5 tsk senap svensk 2 msk...


10 portioner

Du behöver

  • 400 g potatis Blå Kongo
  • 400 g potatis fast t.ex Bintje
  • vatten
  • salt

DRESSING:

1 msk rödvinsvinäger
0.5 tsk senap svensk
2 msk timjan färsk eller 1 tsk torkad
salt
2 msk matolja
1 msk vatten

Gör så här

1
Borsta och skölj potatisen. Koka var sort för sig i lättsaltat vatten. Känn med en sticka när den är knappt färdigkokt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna. Skala och skiva potatisen, inte alltför tunt.

2
Varva blå och vit potatis i en skål, gärna av glas så att färgerna syns. Blanda dressingen och häll över potatisen.

3
Garnera gärna med färska timjankvistar.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top