Brie med jordgubbssalsa

Du behöver 2 l jordgubbar 2 msk balsamvinäger 1 dl honung helst flytande 1 dl basilika färsk 500 g brieost Gör så här 1 Skölj...


10 portioner

Du behöver

  • 2 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl honung helst flytande
  • 1 dl basilika färsk
  • 500 g brieost

Gör så här

1
Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär stora jordgubbar i 4 bitar och små mitt itu.

2
Blanda jordgubbarna med balsamvinäger, honung och basilika. Ställ kallt minst 1 tim.

3
Dela osten i 8-10 bitar. Lägg varje bit på en aluminiumfoliebit. Lägg bitarna på en plåt. Värm i 250°C ca 10 min.

4
Fördela jordgubbssalsan på 4 assietter. Stjälp försiktigt upp varje ostbit ovanpå jordgubbssalsan på assietterna och servera.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Med rysk tonvikt” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top