Du behöver
- 2 l jordgubbar
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl honung helst flytande
- 1 dl basilika färsk
- 500 g brieost
Gör så här
1
Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär stora jordgubbar i 4 bitar och små mitt itu.
2
Blanda jordgubbarna med balsamvinäger, honung och basilika. Ställ kallt minst 1 tim.
3
Dela osten i 8-10 bitar. Lägg varje bit på en aluminiumfoliebit. Lägg bitarna på en plåt. Värm i 250°C ca 10 min.
4
Fördela jordgubbssalsan på 4 assietter. Stjälp försiktigt upp varje ostbit ovanpå jordgubbssalsan på assietterna och servera.
Ett inslag i menyn “Med rysk tonvikt” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.