Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1/2 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl hallon
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 – 1 msk punsch
- GARNERING:
- citronmelissblad
Gör så här
1
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Låt det svalna något.
2
Rör ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl, bakpulver. Tillsätt blandningen i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade matfettet. Rör ihop till en smet. Fördela smeten i 16 bakformar av papper. Grädda i 200°C, ca 10 min. Låt formarna svalna på galler. Frys in de kakor som inte används i en fryspåse eller burk med lock. Hållbart i ca 6 mån.
3
4
Lossa kakorna från formarna och fördela bären i dem.
5
Vispa grädden till ett fast skum och smaksätt med punschen. Klicka eller spritsa grädden på bären.
6
Garnera med citronmelissblad och servera till nybryggt kaffe.