Chokladmuffins med bär och punschgrädde

Du behöver 100 g smör eller margarin 2 ägg 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1/2 dl kakao 2 dl vetemjöl...


2 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl hallon
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 – 1 msk punsch
  • GARNERING:
  • citronmelissblad

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Låt det svalna något.

2
Rör ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl, bakpulver. Tillsätt blandningen i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade matfettet. Rör ihop till en smet. Fördela smeten i 16 bakformar av papper. Grädda i 200°C, ca 10 min. Låt formarna svalna på galler. Frys in de kakor som inte används i en fryspåse eller burk med lock. Hållbart i ca 6 mån.

3

4
Lossa kakorna från formarna och fördela bären i dem.

5
Vispa grädden till ett fast skum och smaksätt med punschen. Klicka eller spritsa grädden på bären.

6
Garnera med citronmelissblad och servera till nybryggt kaffe.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top