Du behöver
- 2 dl hönsbuljong
- 2 dl passerade tomater
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 3 dl couscous
- 0.5 st gurka
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 1 st rödlök
- 1 st paprika gul
Gör så här
1
Koka upp buljong, passerade tomater och pressad vitlök i en gryta. Tillsätt couscous, lägg på ett lock och dra grytan åt sidan. Låt stå ca 10 min. Rör om och låt kallna.
2
Skölj och skär gurkan i små tärningar. Krydda gurkan med salt och peppar och låt stå ca 10 min.
3
Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Häll av ev vätska från gurkan. Blanda couscousen med gurka, lök och paprika.
Kontrollera för säkerhets skull buljongtärningens innehåll vid ev. mjölkallergi.