Couscoussallad med vitlök

Du behöver 2 dl hönsbuljong 2 dl passerade tomater 1.5 st vitlöksklyftor 3 dl couscous 0.5 st gurka 0.5 tsk salt 0.5 krm peppar 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl passerade tomater
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 3 dl couscous
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika gul

Gör så här

1
Koka upp buljong, passerade tomater och pressad vitlök i en gryta. Tillsätt couscous, lägg på ett lock och dra grytan åt sidan. Låt stå ca 10 min. Rör om och låt kallna.

2
Skölj och skär gurkan i små tärningar. Krydda gurkan med salt och peppar och låt stå ca 10 min.

3
Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Häll av ev vätska från gurkan. Blanda couscousen med gurka, lök och paprika.


Kommentar:
Kontrollera för säkerhets skull buljongtärningens innehåll vid ev. mjölkallergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top