Fisk och skaldjur i buljong

Du behöver 100 g risnudlar kokas enligt anvisningar 2 st räkor (skalade) 50 g bläckfisk (skiva eller tärna den) 50 g laxfilé (putsad) olja Buljongen:...


1 portion

Du behöver

  • 100 g risnudlar kokas enligt anvisningar
  • 2 st räkor (skalade)
  • 50 g bläckfisk (skiva eller tärna den)
  • 50 g laxfilé (putsad)
  • olja

Buljongen:

2 dl vatten
3 st limeblad
1 st chilifrukt skuren i mindre bitar
1 msk fisksås
1 msk limefrukt pressad
1 tsk strösocker
1 cm galangal
1 st citrongräs bankas och hackas
1 st knippa mynta

Tillbehör:

mungbönsgroddar
myntablad
chilifrukt skivad

Gör så här

Koka vattnet till buljongen tillsammans med övriga ingredienser plus renset från fisk och skaldjur. Låt sjuda i 20 minuter. Fyll på med vatten efter hand så att slutmålet är 3 dl buljong. Sila buljongen och håll den varm. Stek fiskblandningen i olja. Lägg upp på het tallrik tillsammans med buljongen och övriga tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top