Grön örtsås

Du behöver 2 st äggulor 2 dl örter t 1.5 st vitlöksklyftor 2 msk fransk senap 1/2-1 tsk salt 1.5 krm kajennpeppar 2 dl olja...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 2 dl örter t
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 msk fransk senap
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • 2 dl olja

Gör så här

1
Gör såsen i 4 omgångar i matberedare.

2
Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock.

3
Ställ kallt till servering.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Färgstarkt och gott” som ingår i temafesten “Festen som inte fick plats hemma”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top