Kokosparfait

Du behöver 2 st äggulor 1 dl florsocker 2 dl vispgrädde 0.5 st kokos påse Gör så här 1 Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 st kokos påse

Gör så här

1
Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt, helst med elvisp. Vispa grädden till hårt skum. Ta undan 1/2 dl av kokosen till garnering. Blanda ner resterande kokos i äggsmeten och blanda medgrädden.

2
Häll parfaitsmeten i portionsformar. Täck med plastfilm och ställ in i frysen. Den är frusen efter ca 3 tim.

3
Rosta kokosen till garnering i en torr stekpanna på hög värme under omrörning. Ta fram parfaiten ca 5 min innan den ska serveras. Stjälp upp den på ett fat och strö över den rostade kokosen. Garnera ev med bitar av papaya och mango.


Kommentar:
Ett inslag i “Meny från hela världen” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top