Kycklingfiléer i kokossås

Du behöver 4.5 st vitlöksklyftor 1.5 st röd chili 2 msk olja 9 st kycklingfiléer 2.5 tsk salt 2 st kokosmjölk burkar GARNERING: 2 st...


10 portioner

Du behöver

  • 4.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 st röd chili
  • 2 msk olja
  • 9 st kycklingfiléer
  • 2.5 tsk salt
  • 2 st kokosmjölk burkar

GARNERING:

2 st lime
färsk koriander

COUSCOUS:

7 dl hönsbuljong
7 dl couscous

FRÄSTA GRÖNSAKER:

2 st purjolök
2 st röda paprikor
2 msk olja
3 dl majs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs vitlök och chili i oljan i en traktörpanna. Låt kycklingfiléerna bryna med ca 2 min/sida. Krydda med salt. Häll över kokosmjölken. Låt puttra ca 10-12 min utan lock. Garnera med skivor av lime och korianderblad.

2
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och dra kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.

3
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs purjo och paprika i oljan i en stekpanna. Blanda i majsen och krydda med salt och peppar.

4
Servera kycklingfiléerna i såsen med couscous och frästa grönsaker.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Festligt för världsmedborgare” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top