Mascarpone- och basilikafyllda tomater

Du behöver 24 st cocktailtomater 1 st mascarponeost (250 g) 0.5 dl basilika hackad 0.5 tsk salt 2 krm svartpeppar GARNERING: basilikablad Gör så här...


8 portioner

Du behöver

  • 24 st cocktailtomater
  • 1 st mascarponeost (250 g)
  • 0.5 dl basilika hackad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

GARNERING:

basilikablad

Gör så här

1
Skölj tomaterna. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur dem med en liten sked. (Inkråmet kan frysas in och sedan användas i grytor).

2
Blanda osten med basilika, salt och peppar. Spritsa eller klicka i ostkrämen i tomaterna. Lägg på locken och garnera med små basilikablad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top