Papayatårta med mandelknäck

Du behöver 100 g smör eller margarin 2 1/2 dl vetemjöl 1 dl socker 1 ägg 3 papayor MANDELSMET: 50 g smör eller margarin 1/2...


0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 papayor
  • MANDELSMET:
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån

Gör så här

1
Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.

2
Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i 225°C, i mitten av ugnen, 10-12 min.

3
Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.

4
Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min.

5
Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Hett och exotiskt” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top