Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 3 papayor
- MANDELSMET:
- 50 g smör eller margarin
- 1/2 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 påse mandelspån
Gör så här
1
Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.
2
Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i 225°C, i mitten av ugnen, 10-12 min.
3
Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.
4
Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min.
5
Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde.
Ett inslag i menyn “Hett och exotiskt” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”.