Polkagrisglasstårta

Du behöver 3 ägg 2 dl florsocker 1 1/2 dl vispgrädde 50 g polkagrisar 2 kiwi Gör så här 1 Dela äggen i gulor och...


4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g polkagrisar
  • 2 kiwi

Gör så här

1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner 1 dl florsocker. Bred marängsmeten till 2 rundlar, ca 15 cm i diameter, på lätt smort bakplåtspapper. Gör dem på diagonalen på papperet så får båda bottnarna plats på samma plåt. Grädda bottnarna i 100°C, ca 1 1/2 tim tills de är torra och lätta. Låt dem kallna på galler.

2
Vispa äggulorna med resten av florsockret till ett pösigt skum. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i äggsmeten. Stöt polkagrisarna i en mortel, men spara några till garnering. Blanda ner i gräddsmeten.

3
Lägg den ena marängbottnen i en form med löstagbar kant. Bred över hälften av polkagrissmeten. Lägg på nästa marängbotten och så resten av polkagrissmeten. Frys glasstårtan i minst 3 tim.

4
Skala och skiva kiwin. Lägg glasstårtan på ett fat och garnera med kiwiskivorna och resten av polkagrisarna.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Gott för de minsta” som ingår i temafesten “Kul för de mindre”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top