Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl florsocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 50 g polkagrisar
- 2 kiwi
Gör så här
1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner 1 dl florsocker. Bred marängsmeten till 2 rundlar, ca 15 cm i diameter, på lätt smort bakplåtspapper. Gör dem på diagonalen på papperet så får båda bottnarna plats på samma plåt. Grädda bottnarna i 100°C, ca 1 1/2 tim tills de är torra och lätta. Låt dem kallna på galler.
2
Vispa äggulorna med resten av florsockret till ett pösigt skum. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i äggsmeten. Stöt polkagrisarna i en mortel, men spara några till garnering. Blanda ner i gräddsmeten.
3
Lägg den ena marängbottnen i en form med löstagbar kant. Bred över hälften av polkagrissmeten. Lägg på nästa marängbotten och så resten av polkagrissmeten. Frys glasstårtan i minst 3 tim.
4
Skala och skiva kiwin. Lägg glasstårtan på ett fat och garnera med kiwiskivorna och resten av polkagrisarna.
Ett inslag i menyn “Gott för de minsta” som ingår i temafesten “Kul för de mindre”.