Rimmad örtkycklingfilé

Du behöver 1 liter vatten 1/2 dl salt 2 msk socker 8-10 kycklingfiléer KOKNING: vatten 1/2 knippe persilja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 lagerblad...


10 portioner

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 2 msk socker
  • 8-10 kycklingfiléer
  • KOKNING:
  • vatten
  • 1/2 knippe persilja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk vitpepparkorn
  • MARINAD:
  • 1/2 dl hackade örter t ex persilja, basilika
  • 1/2 dl kokspad
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

1
Blanda vatten med salt och socker. Rör tills saltet löst sig. Lägg kycklingfiléerna i 1 bunke eller grytor. Häll över lagen. Låt stå kallt ca 8 tim.

2
Ta upp filéerna och spola hastigt av med kallt vatten. Lägg filéerna i en gryta. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och skumma ev. Lägg i persiljekvistar, skalad och klyftad lök och vitlök, lagerblad och pepparkorn. Sjud kycklingen ca 10 min. Ta upp och skär ett snitt i en filé och se om de är genomkokta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Låt filéerna kallna i lagen.

3
Ta upp filéerna och lägg på fat. Blanda örter med kokspad och vin. Skeda marinaden över kycklingen. Låt stå kallt innan servering.

4
Kycklingen kan kokas dagen innan servering och ligga kvar i kokspadet.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top