Rödlöksfoccatia med fetaost

Du behöver DEG: 1/2 pkt jäst 4 dl vatten 2 tsk salt 1/2 dl olivolja 10 dl vetemjöl ca FYLLNING: 3 rödlökar 1 msk olja...


10 portioner

Du behöver

  • DEG:
  • 1/2 pkt jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl ca
  • FYLLNING:
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 150 g fetaost
  • 10 cocktailtomater
  • 2 msk oregano färsk, hackad eller 2 tsk torkad

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, ca 37°C. Lös upp jästen i lite av vattnet.Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakning. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min.

2
Skala och strimla rödlöken. Fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Tärna fetaosten. Skölj och halvera cocktailtomaterna.

3
Kavla eller tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ytterligare 15 min.

4
Fördela den frästa löken, fetaosten, tomaterna och oreganon på degen. Grädda i 225°C, ca 25 min.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top