Smörgifflar

Du behöver 2 1/2 dl mjölk 50 g smör 1 dl strösocker 0.5 tsk salt 0.5 pkt jäst (25 g) 1 st ägg uppvispat vetemjöl...


16 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 1 st ägg uppvispat
  • vetemjöl ca 8 dl
  • 75 g smör mjukt

Pensling:

ägg uppvispat
apelsinskal vallmofrön, socker eller flagad mandel

Gör så här

1
Värm mjölk och smör. Rör ut socker, salt och jäst i degspadet. Tillsätt ägg. Arbeta i mjöl. Jäs degen till dubbel storlek, ungefär 40 minuter.

2
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje halva till en rund platta cirka 30 centimeter i diameter. Sporra 8 snibbar. Bred med smör. Rulla snibbarna samman från runda änden och inåt. Lägg på plåt med snibben under.

3
Jäs till dubbel storlek. Grädda cirka 8 minuter mitt i ugnen i 225 grader. Låt kallna på galler. Kan frysas och ljummas i ugn före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top