Du behöver
- 2 1/2 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 1 st ägg uppvispat
- vetemjöl ca 8 dl
- 75 g smör mjukt
Pensling:
ägg uppvispat
apelsinskal vallmofrön, socker eller flagad mandel
Gör så här
1
Värm mjölk och smör. Rör ut socker, salt och jäst i degspadet. Tillsätt ägg. Arbeta i mjöl. Jäs degen till dubbel storlek, ungefär 40 minuter.
2
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje halva till en rund platta cirka 30 centimeter i diameter. Sporra 8 snibbar. Bred med smör. Rulla snibbarna samman från runda änden och inåt. Lägg på plåt med snibben under.
3
Jäs till dubbel storlek. Grädda cirka 8 minuter mitt i ugnen i 225 grader. Låt kallna på galler. Kan frysas och ljummas i ugn före servering.