Tomat och sardellpaprika

Du behöver 4-5 röda paprikor medelstora 4-5 tomater gärna plommontomater 1 tsk salt 1 tsk oregano 16-20 svarta oliver 16-20 sardeller svartpeppar från kvarn 1/2...


10 portioner

Du behöver

  • 4-5 röda paprikor medelstora
  • 4-5 tomater gärna plommontomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 16-20 svarta oliver
  • 16-20 sardeller
  • svartpeppar från kvarn
  • 1/2 dl olivolja
  • basilika

Gör så här

1
Dela paprikorna och ta ur kärnhusen. Dela tomaterna och lägg en halva i varje paprikahalva. Strö lite salt och oregano på tomaterna. Kärna ur och halvera oliverna och lägg några halvor runt tomaten. Lägg två sardeller i strimlor äver varje tomathalva. Peppra och droppa över lite olivolja eller oljan från sardellerna.

2
Ställ paprikahalvorna i en ugnssäker form och rosta i 225°C i övre delen av ugnen ca 40 min. Garnera paprikan med basilikablad.

3
Servera paprikan varm eller kall som en liten entrérätt.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Med rysk tonvikt” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top