Två sorters minipajer

Du behöver 2 dl vetemjöl 75 g smör eller margarin 2 msk vatten FYLLNING 1: 0.5 st rödlök 0.5 msk smör eller margarin 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten

FYLLNING 1:

0.5 st rödlök
0.5 msk smör eller margarin
1 st burk ansjovisfiléer
0.5 msk kapris
1 msk persilja hackad

FYLLNING 2:

1 bitar purjolök (ca 10 cm)
0.5 msk smör eller margarin
1 st röd chili
50 g salami

ÄGGSTANNING:

2 st ägg
0.5 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1.5 krm salt
0.5 krm peppar

Gör så här

1
Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila 30 min i kylskåp. Tryck ut degen i 10 små aluminiumfolieformar. Ställ formarna på en plåt.

2
Skala och finhacka löken. Fräs i matfett i en stekpanna. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda löken med ansjovis, kapris och persilja. Fyll hälften av formarna med blandningen.

3
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs i matfettet i en stekpanna. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salamin. Blanda purjo, chili och salami och fyll resten av formarna.

4
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela äggstanningen i formarna. Grädda pajerna i 225°C, ca 20 min.

5
Servera lätt avsvalnade.


Kommentar:
Till dig som ej tål gluten – byt ut vetemjölet till lika stor mängd glutenfritt mjöl i pajdegen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top