Vietnamesisk citrongräskyckling

Du behöver 1 st kycklingfilé skuren i strimlor 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 st citrongräs bankad och finhackad 1 msk fisksås 1 msk olja 1...


1 portion

Du behöver

  • 1 st kycklingfilé skuren i strimlor
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st citrongräs bankad och finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk olja
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör:

vårlök chilifrukt, jordnötter, rostade munggroddar, holy basil, gurka

Gör så här

Blanda kycklingen med övriga ingredienser i en skål. Låt marineras i 20 minuter i kylskåp. Stek kycklingen, eventuellt i wokpanna, 3-4 minuter under omrörning. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top