Aïoli

Du behöver 1 ägg 1 tsk dijonsenap 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 dl (solrosfrö)olja salt peppar Gör så här Vispa ägg, senap och pressad...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl (solrosfrö)olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Vispa ägg, senap och pressad vitlök. Tillsätt oljorna i en tunn stråle under kraftig vispning. Den ska tjockna till en majonnäs. Krydda. Servera en klick till soppan.


Kommentar:
Stark vitlöksmajonnäs som ger ljuvlig smak åt fisksoppor!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top