Gyllene laxpaella

Du behöver 2 msk olivolja 0.5 st gul lök hackad 2 dl ris långkornigt 4 dl fiskbuljong 0.5 g saffran 0.5 tsk salt 1 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 dl ris långkornigt
  • 4 dl fiskbuljong
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt soppgrönsaker (250 g)
  • 150 g laxfilé (eller annan fisk)

Toppa med:

1 st ansjovisfiléer (50 g)
1 msk kapris

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en vid kastrull. Fräs löken blank. Lägg i riset och fräs det ett par minuter tillsammans med löken. Häll över fiskbuljong. Tillsätt (hel) saffran, salt och peppar. Koka 15 minuter under lock.

2
Blanda ner frysta grönsaker i riset. Lägg laxfiléerna ovanpå. Koka ytterligare 5-8 minuter tills fisken är knappt genomkokt.

3
Toppa med ansjovisfiléer och kapris just som paellan serveras.


Kommentar:
Kontrollera för säkerhets skull innehållet i fiskbuljongen vid ev. mjölkallergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top