Du behöver
- 2 msk olivolja
- 0.5 st gul lök hackad
- 2 dl ris långkornigt
- 4 dl fiskbuljong
- 0.5 g saffran
- 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar
- 1 pkt soppgrönsaker (250 g)
- 150 g laxfilé (eller annan fisk)
Toppa med:
1 st ansjovisfiléer (50 g)
1 msk kapris
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en vid kastrull. Fräs löken blank. Lägg i riset och fräs det ett par minuter tillsammans med löken. Häll över fiskbuljong. Tillsätt (hel) saffran, salt och peppar. Koka 15 minuter under lock.
2
Blanda ner frysta grönsaker i riset. Lägg laxfiléerna ovanpå. Koka ytterligare 5-8 minuter tills fisken är knappt genomkokt.
3
Toppa med ansjovisfiléer och kapris just som paellan serveras.
Kontrollera för säkerhets skull innehållet i fiskbuljongen vid ev. mjölkallergi.