Fyllda brödringar

Du behöver 50 g jäst 75 g smör eller margarin 5 dl mjölk 3 procent 1 tsk salt 2 msk honung 15 dl vetemjöl 8...


2 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk 3 procent
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 15 dl vetemjöl
  • 8 st soltorkade tomater
  • 5 skiva parmaskinka
  • 1/2-1 dl oliver hackade
  • oregano
  • 2.5 dl ost riven lagrad

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt bli fingervarmt, cirka 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och lös den. Tillsätt resterande degspad och salt, honung och mjöl. Arbeta degen ordentligt, för hand eller i maskin, och låt den jäsa övertäckt på dragfri plats i cirka 45 minuter. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 30×25 cm. Hacka de soltorkade tomaterna och dela skinkskivorna på mitten. Fördela tomater, skinkbitar och hackade oliver över degplattorna. Strö över den rivna osten och oregano. Rulla degen från långsidan som en rulltårta. Forma två kransar och låt dem jäsa på papprad plåt under bakduk i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden 5 minuter i 250 grader. Sänk till 200 grader och fortsätt gräddningen i ytterligare 20-25 minuter.


Kommentar:
Första tuggan av ett nybakat, ännu varmt bröd – det är njutning. Särskilt när det är fyllt med överraskningar som oliver, parmaskinka, tomater, ost och örter!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top