Kokosris

Du behöver 1 st lök liten gul 1 bitar ingefära ca 2 msk hackad 1 st vitlöksklyfta 2 msk olja 2 1/2 dl ris långkornigt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 bitar ingefära ca 2 msk hackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl ris långkornigt
  • 1/2-1 tsk gurkmeja
  • 1 st kokosmjölk 4 dl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 msk curryblad (kan uteslutas)

Gör så här

Skala och hacka lök, ingefära och vitlök och fräs dem i olja under omrörning. Lägg i ris och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölk, vatten, salt och curryblad och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka mjukt, cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top