Kryddig grönsakssallad

Du behöver 200 g haricots verts 200 g sockerärter 1 st vattenspenat knippe 100 g böngroddar 1 st röd lök 1 st röd paprika Dressing:...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärter
  • 1 st vattenspenat knippe
  • 100 g böngroddar
  • 1 st röd lök
  • 1 st röd paprika

Dressing:

1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk ingefära riven
1 st chilipeppar finhackad
2 msk kokosflingor
2 msk olja (jordnötsolja)
1 msk rödvinsvinäger
3 msk vatten

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull och koka bönor och ärter 1 minut. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skölj spenat och groddar och blanda dem med ärter och bönor i en skål. Skala löken, kärna ur paprikan och skär dem i strimlor.

2

3
Dressing:

4
Fräs vitlök, ingefära, chili och kokos ett par minuter i oljan. Häll på vinäger och vatten och koka upp. Låt svalna och blanda sedan med grönsakerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top