Malaysiskt bröd

Du behöver 1 st ägg 1 1/2 dl vatten 1 tsk salt 2 msk olja 1 msk farinsocker vetemjöl ca 5 dl olja till stekning...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 msk farinsocker
  • vetemjöl ca 5 dl
  • olja till stekning

Gör så här

1
Knäck ägget och ljumma vattnet. Blanda ägg, vatten, salt, olja och socker. Tillsätt vetemjöl. Knåda ihop till en deg som får vila övertäckt minst en timme eller över natten i kylskåp.

2
Dela degen i 6-7 bitar och platta ut dem till rundlar, 15-18 cm i diameter, med lite olja. Stek rundlarna på båda sidor i het panna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top